Жінки — це 50% успіху України

Docudays UA запрошує на показ фільму про італійських політикинь «У мене була мрія»: з 7 грудня

У межах фестивалю Docudays UA покажуть фільм італійської режисерки Клавдії Тосі «У мене була мрія».

Про що фільм?

Фільм розповідає історію двох жінок — Мануели та Даніели, що мріють змінити свою країну, Італію, але стикаються з жорстокою реальністю. Від феміністичної боротьби проти Берлусконі до останніх виборів 2018 року стрічка досліджує останні десять років в Італії через призму політичного активізму та повсякденного життя двох цікавих жінок.

Поєднані глибокою дружбою та політичною пристрастю, депутатка парламенту Мануела та місцева активістка Даніела зіштовхуються з недружнім до жінок італійським політичним середовищем і стають свідками зміни, яку вони ніколи не очікували — смерті політики та піднесення популізму. Розриваючись між почуттям обов’язку та бажанням піти з політики, Мануела та Даніела пригадують основні події своїх політичних пригод, щоб спробувати в них розібратися. Їхній свіжий гумор та спонтанність забарвлює несподіваною легкістю похмурі часи, які переживає Італія.

Фільм отримав три нагороди на міжнародному фестивалі документального кіно DokLeipzig: нагороду «Золота голубка», нагороду FIPRESCI, а також нагороду Міжрелігійного журі.

Де дивитися?

Стрічка демонструється мовою оригіналу з українськими та англійськими субтитрами. Вона доступна для перегляду лише на території України. Її можна переглянути з 7 грудня і протягом року в онлайн-кінотеатрі DOCUSPACE.

50%