Жінки — це 50% успіху України

Джасінда Ардерн вирішила написати книжку про лідерство

Колишня прем’єрка Нової Зеландії Джасінда Ардерн оголосила, що пише книгу. Політикиня зазначила, що більше розповідатиме про лідерство, ніж про політику. Про це Джасінда Ардерн написала у своєму інстраграмі.

Ардерн сказала, що її часто запитували, чи напише вона мемуари про свої п’ять років на посаді очільниці уряду Нової Зеландії.

Читайте також: Джасінда Ардерн: Емпатія в умовах пандемії

«Спочатку я відповідала, що ні. Не хотіла писати книжку, яка розповідала б про внутрішню політику останніх п’яти років», — написала Ардерн.

Скриншот із інстаграму Джасінди Ардерн

Натомість у майбутній книзі політикиня планує розширити ідеї, про які говорила у прощальній промові.

«Наприклад, ідею, що ти можеш бути лідеркою і творити зміни. Але я сподіваюся, що коли я це зроблю, то це буде та книжка, яка змогла б змінити 14-літню мене», — написала Ардерн.

Вона також сказала, що над книжкою працює із командою видавців — Penguin у Новій Зеландії та Австралії, Macmillan у Британії та Crown у Сполучених Штатах.

Читайте також: Джасінда Ардерн та світова джасіндоманія

У січні Джасінда Ардерн оголосила про відставку. Політикиня пояснила своє рішення браком емоційного ресурсу, необхідного для продовження виконання своїх обов’язків.

«Коли я зрозуміла, що не маю ресурсу, я усвідомила, що, на жаль, уй мене нема іншого виходу, крім як здати повноваження. Я – людина. Політики теж люди. Ми віддаємо все, що можемо, допоки можемо. А потім настає той самий час. Для мене він настав», — сказала у промові Ардерн.

Лідерка Лейбористської партії Нової Зеландії Джасінда Ардерн стала другою в історії прем’єр-міністеркою. Вона очолила країну у 2017 році, коли їй було 37 років.