Жінки — це 50% успіху України

Хатія Деканоїдзе балотуватиметься до парламенту Грузії

Колишня голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе заявила, що балотуватиметься до грузинського парламенту. Про це вона сказала під час інтерв’ю виданню «Бабель».

Раніше низка українських ЗМІ написали, що Деканоїдзе повертається в Україну і з подачі голови Офісу простих рішень Михеїла Саакашвілі може очолити українську митницю. Саакашвілі цю інформацію спростував, а Деканоїдзе розповіла, що в Києві вона проїздом і жодних офіційних зустрічей не планує.  

«У мене зараз абсолютно інші плани, вони на 100% повʼязані з грузинською політикою. Я збираюся балотуватися в парламент Грузії», — заявила політикиня.

Також вона зазначила, що з 2017 року представляє «Єдиний національний рух» — найбільшу опозиційну партію Михеїла Саакашвілі.

Парламентські вибори у Грузії заплановані на жовтень 2020 року.

Нагадаємо, Хатія Деканоїдзе — близька соратниця Михеїла Саакашвілі. Вона очолювала українську Національну поліцію впродовж року. У листопаді 2015 року прийшла у нещодавно створену структуру, запустила і разом з командою провела реформу патрульної служби, а в листопаді 2016-го за власним бажанням залишила посаду. Ідучи, Деканоїдзе пояснила, що її повноважень не вистачило для проведення справжніх реформ, і заявила, що ефективно працювати їй заважали політики. У 2017 році вона повернулася додому в Грузію і зайнялася політикою.

«На першому етапі реформи патрульної поліції я бачила волю міністра. Аваков був зацікавлений в успішному старті реформи та її успіху. А потім стало зрозуміло, що ніхто не хоче реформувати прокуратуру, судову систему і кримінальну поліцію. Реформу не можна закінчувати. Реформа — як велосипед: якщо ви зупиняєтеся, одразу падаєте», — пояснила Деканоїдзе.

50%