Жінки — це 50% успіху України

Грант на створення робочих місць для жінок, які постраждали від насильства

Громадська організація «Інноваційні соціальні рішення» оголошує конкурс грантів на підтримку створення нових робочих місць для жінок, які постраждали від домашнього / гендерно зумовленого насильства.

Завдання конкурсу: підтримка бізнесів та створення нових робочих місць для жінок, щопостраждали від домашнього / гендерно зумовленого насильства або перебувають у зоні ризику.

Хто може брати участь:

Бізнеси (суб’єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми господарювання – як фізичні особи-підприємці, так і юридичні особи), які зацікавлені у подальшому розвитку і створенні нових робочих місць для жінок, що постраждали від домашнього / гендерно зумовленого насильства або перебувають у зоні ризику.

У конкурсі можуть брати участь підприємства з Рокитного (Рівненська область), Хорошева (Житомирська область), Старокостянтинова (Хмельницька область), Ужгорода, Тернополя, Хотину (Чернівецька обсласть), Калушу (Івано-Франківська область), Авангарду (Одеська область), Черкас.

Максимальний бюджет гранту – 150 000 гривень. Очікується, що в межах конкурсу буде підтримано до 10 проєктів із міст, які перераховані вище. 

Обов’язковою умовою є створення щонайменше двох робочих місць  для жінок, що постраждали від домашнього / гендерно зумовленого насильства або перебувають у зоні ризику, що мешкають в цих областях, а також організація та проведення навчальних програм щонайменше для 5 жінок, що постраждали від насильства, з метою опанування нової професії та стажування.

Читайте також: Конкурс проєктів на підтримку жіночих правозахисних організацій

Обов’язковою умовою участі в конкурсі є впровадження ініціатив по боротьбі з домашнім або гендерно зумовленим насильством, а саме проходження тренінгу з гендерної рівності та протидії ДН/ГЗН на роботі.

Грант може бути використаний на: 

Грант не може бути використаний на: 

Кінцевий термін подання: 1 березня 2023 року (до 18:00)

Заявка на конкурс подається відповідно до встановленої форми і має бути викладена українською мовою. Зразки заявок можна знайти на сайті організації.