Жінки — це 50% успіху України

Круглий стіл «Гендерний вимір у матеріалах про війну і відновлення України: роль медіа», 7 березня

Напередодні 8 березня — Міжнародного дня боротьби за права жінок, ГО «Жінки в медіа» у співпраці з Урядовою уповноваженою з гендерної політики, Міністерством культури та інформаційної політики України та міжнародними партнерами проведе експертне обговорення у форматі круглого столу, щоби привернути увагу до важливості гендерної рівності в українських медіа під час війни.

Серед спікерів та спікерок:

На події презентують результати дослідження присутності сексизму в онлайн-медіа та національному телемарафоні «Єдині новини», а також охарактеризують висвітлення в медіа теми гендерно зумовленого насильства та теми сексуального насильства, пов’язаного з війною.

Крім того, планують представити Коаліцію «Гендерна рівність в українських медіа». Мета коаліції — сприяння діалогу та координації для просування гендерної рівності та інклюзивності в українських медіа, зокрема під час відновлення та відбудови України, а також посилення гендерного мейнстримінгу як принципу належного врядування.

Ініціатори Коаліції — громадські медійні та правозахисні організації та медіа (ГО «Жінки в медіа», Асоціація жінок-юристок України «ЮрФем», Центр прав людини ZMINA, Інститут розвитку регіональної преси, Кампанія проти сексизму в медіа і політиці «Повага», Центр демократичних реформ і медіа, Громадське радіо, Рубрика, Східний Варіант, Детектор медіа, Медіагрупа Накипіло, Дівоче медіа, Укрінформ, Суспільне мовлення.

До участі запрошуються медіаексперти та журналісти. Щоби потрапити на подію офлайн, обов’язкова реєстрація.