Жінки — це 50% успіху України

Мери Чернівців і Вижниці призначили радницями жінок, які мають інвалідність

Любов Свіріденко та міський голова Чернівців Олексій Каспрук

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук та міський голова Вижниці Олексій Чепіль призначили своїми радницями Любов Свіріденко та Олену Балешко – жінок, які мають інвалідність.

Про це розповідає  Марія Нікітіна, голова ГО «Рада жіночих інціатив» в Чернівецькій області та депутатка Вижницької міської ради, яка разом з ГО «Чернівецьке об’єднання «Захист» реалізує проєкт «Радниці мерів».

«Ми готуємо радниць таким чином, щоб вони говорили не лише про осіб з інвалідністю, про питання людей з інвалідністю – ні, це жінки, які будуть враховувати всі ключові питання, які стосуються добробуту і підвищення якості життя в громадах», – сказала Марія Нікітіна в інтерв’ю Громадському радіо.

Читайте також: Марія Нікітіна, Вижницька міськрада: «У сесійну залу мене заносили на руках»

Як розповіла Марія нашому сайту, програма почалася ще в жовтні, її першими учасницями стали три активні жінки з інвалідністю.

Любов Свіріденко – голова громадської організації «Мрія», понад 25 років працює у сфері захисту прав осіб з інвалідністю.

Валентина Добридіна – голова громадської організації «Лідер», представниця Національної асамблеї людей з інвалідністю у Чернівецькій області.

Олена Бабешко – мама, дружина, лише починає активність в сфері захисту прав осіб з інвалідністю.

«Сьогодні наші радниці працюють у Чернівцях та Вижниці. Але ми плануємо розширювати рамки проєкту, та провести всеукраїнську школу #радниць. Для цього ми активно шукаємо донорів , оскільки це дороговартісний проект», – наголосила Марія Нікітіна.

Читайте також: Яна Зінкевич: «У політиці в мене військовий авторитет»

50%