Жінки — це 50% успіху України

США пристосують субмарини під жінок

«Популярна механіка» повідомляє, що кораблебудівний підрозділ компанії General Dynamics Electric Boat розробляє дизайн підводного човна, який буде враховувати особливості жіночої частини команди. Дизайнери збільшать кількість кімнат, розділивши для чоловіків і жінок спальні місця та душові, що дозволить забезпечити більше особистого простору. Також опустять нижче верхні клапани і зроблять їх легшими, встановлять додаткові сходинки для триярусних і двоярусних ліжок.

Усе це робиться для того, щоб усунути незручності у роботі матросів та офіцерів-жінок, оскільки планування підводних човнів ВМС США було розроблене з урахуванням зросту і сили середньостатистичного військового-чоловіка.

Субмарина, яка першою буде пристосована для роботи жінок, називатиметься New Jersey і увійде до складу американського флоту в 2021 році. Сума реформи поки що невідома.

В американських військово-морських силах служить близько 80 жінок-офіцерів і майже 50 матросів. Заборона на їх службу в ВМС США була знята в 2010 році з ініціативи екс-президента країни Барака Обами.

Джерело: https://www.ukrinform.ua