Жінки — це 50% успіху України

Україна приєднається до Міжнародного партнерства Біарриц за гендерну рівність

Україна приєднається до Міжнародного партнерства Біарріца за гендерну рівність. Про це проголосила перша леді України Олена Зеленська, відкриваючи Третій український жіночий конгрес у Києві.

«Я ініціюю приєднання України до міжнародного партнерства Біарріца», – заявила Олена Зеленська у своїй промові.

За її словами, відповідного листа підготовано від імені Президента України і скеровано до віцепрем’єра із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитра Кулеби.

«Уже 17 грудня 2019 року Дмитро Кулеба вручить цього листа міністру з гендерної рівності Франції», – повідомила перша леді.

Далі, за її словами, буде розпочато офіційну процедуру приєднання.

Дмитро Кулеба, виступаючи на Конгресі, підтвердив, що це доручення буде виконано.

«Ми хочемо використати приєднання до Біарріца, щоб в Україні в усіх гілках влади сприймали гендерну рівність і рівне партнерство не як нав’язаний обов’язок, а як норму», – наголосив віцепрем’єр.

Нагадаємо, що на саміті G7 у Біарріці, 25 серпня 2019 року, виконавчий директор ООН з прав жінок Фумзіле Мламбо-Нгука спільно з лауреатами Нобелівської премії Надею Мурад та Денісом Мюквеге представили доповідь Консультативної ради з питань гендерної рівності лідерам G7.

Спираючись на рекомендації Консультативної ради з гендерних питань, світові лідери започаткували Партнерство Біарріца. Воно включає зобов’язання як членів G7, так і запрошених країн, таких як Індія, Сенегал, Чилі та Австралія, прийняти нове законодавство, що сприятиме просуванню гендерної рівності.

Рекомендації зосереджуються на чотирьох ключових сферах: ґендерне насильство; рівний доступ до освіти та медицини; забезпечення рівних економічних можливостей для жінок і чоловіків; припинення дискримінації в політиці та забезпечення участі жінок у громадському житті.

50%