Жінки — це 50% успіху України

Український жіночий конгрес: Одеса, 18 травня

Український жіночий конгрес відбудеться в Одесі 18 травня за ініціативи Міжфракційного депутатського об’єднання у Верховній Раді України «Рівні можливості». Більше 60 учасників та учасниць з Півдня України обговорять завдання, які визначив Перший Український Жіночий Конгрес, і підготують нові тези для обговорення розвитку ґендерної політики на місцях.

У заході візьмуть участь  Ірина Геращенко, Перший заступник Голови Верховної Ради України, Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях, народні депутатки Альона БабакСвітлана ВойцеховськаМарія Іонова та Олена Кондратюк, Уряд представлятиме Геннадій Зубко, віце-прем’єр-міністр — Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, а Одеську обласну державну адміністрацію – її голова Максим Степанов.

Запрошені до тематичних обговорень представники міжнародних організацій та посольств, а також активні та успішні жінки і чоловіки з політики, бізнесу та неурядового сектору з Одеської, Миколаївської та Херсонської областей.

Конгрес має на меті об’єднати зусилля усіх учасників та зацікавлених осіб довкола ідеї забезпечення ґендерної рівності в різних секторах українського суспільства, як базового елементу сталого розвитку нашої держави.

Згідно із програмою Конгресу, дискусійні платформи стосуватимуться наступних питань:

Крім того, будуть презентовані дослідження щодо ґендерної рівності як глобального тренду, розширення економічної участі жінок та на тему протидії дискримінації.
Наступні регіональні конгреси пройдуть восени у Львові та Харкові. Другий Український Жіночий Конгрес за участі перших осіб держави, іноземних гостей, міжнародних місій, представників бізнесу, громадського сектору та медіа відбудеться 7-8 грудня 2018 року у Києві.

Український Жіночий Конгрес в Одесі проводиться у партнерстві із Національним Демократичним Інститутом​ (NDI)​, Програмою ООН Жінки​, Міжнародним фондом електоральних систем (IFES), Проектом «Ґендерне бюджетування України».

Час проведення: 18 травня з 9:00 до 18:00
Місце проведення: готель «Гагарін», вул. Гагаринське плато, 5Б.

Акредитація: триває до 16 травня 18:00. Заповніть, будь ласка, анкету https://goo.gl/forms/9jebedjMTMNUMlrS2

Контактна особа: прес-секретар Українського Жіночого Конгресу в Одесі Віра Грузова, gv.od.ua@gmail.com, 093 703 57 93.