Жінки — це 50% успіху України

Уперше в історії Великої Британії Міністерство оборони очолила жінка

Пенелопа Мері Мордонт стала першою жінкою на посаді міністерки оборони Великої Британії, пише The Telegraph.

Як повідомляє канцелярія уряду, Мордонт упродовж якогось часу також продовжить обіймати посаду міністра у справах жінок і рівності, на яку була призначена в квітні минулого року.

Пенелопа Мері Мордонт закінчила Оклендську католицьку школу. ЗМІ пишуть, що свого часу вона працювала асистенткою ілюзіоніста. В університеті вивчала філософію. У 2010 році Мордонт була обрана до Палати громад від округу Північний Портсмут. Дочка десантника, яка наразі є єдиною жінкою-політикинею й чинною резервісткою військово-морського флоту Великої Британії у званні молодшої лейтенантки (береговий резервний підрозділ HMS King Alfred на базі ВМС у Портсмуті). У 2014 році прем’єр Девід Кемерон призначив Мордонт парламентською помічницею міністра спільнот і місцевого самоврядування. У 2015 році вона стала першою у британській історії жінкою на посаді молодшого міністра Збройних сил. У 2016 році в уряді Терези Мей Мордонт спочатку обіймала посаду молодшої міністерки в справах осіб із обмеженими можливостями у Міністерстві праці та пенсій. У 2017 році знову обрана до парламенту, і в цьому ж році отримала нове призначення – цього разу міністеркою міжнародного розвитку.

Тим часом віце-прем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе вже привітала Мордонт із призначенням.

«Щиро вітаю Велику Британію з призначенням Пенні Мордонт – першої в історії країни жінки, яка очолить Міністерство оборони. Сподіваємося на поглиблення співпраці у військовій та оборонній сферах – як на двосторонній основі, так і в рамках “НАТО – Україна», – написала вона.

Нагадаємо, екс-очільника британського міністерства оборони Гевіна Вільямсона відправили у відставку 1 травня після розслідування витоку інформації з закритих переговорів, де обговорювали перспективи співпраці з китайською компанією Huawei у створенні мереж 5G. Сам Вільямсон, який був міністром оборони з 2017 року, спростовує свою причетність до витоку.

50%

Фото: dailymail.co.uk