Жінки — це 50% успіху України

Виконання обов’язків голови Мінфіну покладено на Оксану Маркарову

Виконання обов’язків міністра фінансів України покладено на першого заступника міністра Оксану Маркарову. Відповідне рішення було одноголосно ухвалено на позачерговому засіданні уряду. До виконання обов’язків Міністра Оксана Маркарова приступає 8 червня, пише Урядовий портал.

Маркарову було призначено на посаду після звільнення міністра Олександра Данилюка, з інціативою звільнення якого виступив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Як пише «Бі-бі-сі Україна», найближчим часом парламент не планує розглядати питання призначення нового міністра, тож не виключено, що пані Маркарова керуватиме міністерством досить тривалий час.

Оксана Маркарова перейшла на державну службу 2015 року – з березня 2015 по квітень 2016 вона була заступником міністра фінансів та керувала апаратом за часів керівництва Наталії Яресько.

У квітні 2016 року з приходом нового уряду та міністра фінансів Олександра Данилюка пані Маркарова стала його першим заступником.

З 2016 року вона також отримала посаду урядового уповноваженого з питань інвестицій.

41-річна Оксана Маркарова має українську та закордонну освіту.

В Україні в 1999 році вона отримала ступінь магістра екології Києво-Могилянської академії.

Після цього у 2001 році здобула ступінь магістра у галузі публічних фінансів та торгівлі університету Індіани, США.

В її офіційній біографії вказано, що Оксана Маркарова у минулому працювала в консалтинговій компанії Chemonics Intl. Inc, а потім була радником з економічної політики та менеджером із зовнішніх та корпоративних зв’язків в американському фонді прямих інвестицій Western NIS Enterprise Fund (тепер в управлінні Horizon Capital).

У 2000 році в США вона проходила практику в Світовому банку, працюючи в групі банків та фінансових ринків регіону Європи та центральної Азії.

До роботи в уряді вона 12 років очолювала Інвестиційну групу ІТТ.

Пані Маркарова одружена та має чотирьох дітей. Її чоловік – відомий банкір та бізнесмен Данило Волинець.

У декларації Оксани Маркарової задекларовані десятки об’єктів нерухомості та земельних ділянок.

У власності родини також є племінний кінь, кілька колекцій старовинних картин, книг та монет.

Родина також має акції українських підприємств.

50%