Жінки — це 50% успіху України

Заява правозахисниць: Внесок жінок в українські реформи є недооціненим

Українські жіночі організації зробили заяву за підсумками міжнародної конференції з підтримки реформ, які проходила в Торонто, Канада. Текст звернення оприлюднила директорка зі стратегічного розвитку Українського жіночого фонду Наталія Карбовська.

Звернення феміністичних і жіночих організацій України

  1. 1. Роль і внесок жінок України в національні реформи все ще залишаються невизнаними і недооціненими з боку держави
  2. 2. Потреби і проблеми різних груп жінок, особливо тих, які стикаються з множинною дискримінацією, є малопомітними і, відповідно, не повністю відображеними в політиках і процесах реформ
  3. 3. Жінки, особливо представниці вразливих груп, недостатньо включені в процеси прийняття рішень щодо національних реформ, які визначають сьогодення і майбутнє всього населення України
  4. 4. Жіночі і феміністичні організації недостатньо залучені донорами і Урядом до формування стратегій і напрямків міжнародної технічної допомоги Україні, і як наслідок, ця допомога не завжди відповідає пріоритетам у сфері дотримання прав людини і забезпечення гендерної рівності.

«Наступна конференція відбудеться у 2020 в Литві. Вірю що у 2020 ми побачимо більше жінок серед спікерок, більше жіночих громадських організацій серед учасниць, більше гендерної аналітики, яка інформуватиме розробку і зміну політик і, головне, ефективні і інклюзивні реформи, якими зможемо пишатись. Український Жіночий Фонд буде в цьому напрямку працювати», – наголосила Карбовська.

Читайте також: Канада й Британія виділять Україні кошти на підтримку гендерної рівності

Нагадаємо, у Торонто 2-4 липня відбувалася міжнародна конференція із підтримки реформ в Україні. У 2018 році подібний захід відбувся у Копенгагені, а в 2017 – в Лондоні. Головна мета конференції – ознайомити міжнародних партнерів зі здобутками України у проведенні системних реформ, а також окреслити подальші напрямки взаємодії та практичної допомоги Україні на цьому шляху. Наступна конференція щодо реформ в Україні відбудеться у Вільнюсі в 2020 році.

50%