Жінки — це 50% успіху України

Зеркаль відмовилась від посади заступника глави АП

Олена Зеркаль відмовилась від посади заступника голови Адміністрації президента України. Після публікації указу про призначення Зеркаль заступником глави АП, пізно вночі джерела у команді Зеленського повідомили Українській правді про її відмову від посади. Так само із сайту президента зник текст указу № 309/2019 щодо призначення.

Точну причину відмови Зеркаль УП не називає.

Начебто Зеркаль погоджувалась бути лише уповноваженою з питань міжнародних судів України щодо Росії, а не заступником глави Адміністрації Андрія Богдана.

На дипломатичну службу Зеркаль прийшла у 2014 році, на посаду заступника міністра закордонних справ.

Тоді вона перемогла на конкурсі заступників із питань європейської інтеграції, що проводився майже в усіх міністерствах.

В МЗС Зеркаль координувала виконання Україною вимог ЄС для запровадження безвізового режиму, займалась міжнародними судами України з росіянами – Міжнародним судом ООН у Гаазі, Трибуналом ООН з морського права.

З 2001 по 2013 рік працювала у Мін’юсті на міжнародному напрямку; була у складі переговорних груп щодо вступу до СОТ, щодо Угоди про асоціацію.

За даними Європейської правди, в останні роки Зеркаль була, по суті, другою людиною в МЗС – саме вона зазвичай заміняла Клімкіна, коли той був у відрядженнях.

Її найсильнішою стороною називають вміння вести жорсткі переговори, особливо з торговельних питань.

50%