Жінки — це 50% успіху України

Правозахисниця Галина Скіпальська отримала міжнародну нагороду «Голоси хоробрості»

Українська правозахисниця й директорка «Української фундації громадського здоров’я» Галина Скіпальська отримала міжнародну нагороду «Голоси хоробрості» (Voices of Courage Awards). Нагороду вручають лідерам та лідеркам, які відстоюють справедливість, гендерну рівність, життя та права жінок і дітей-біженців. Про це пише Громадське.

Нагороду ініціювала громадська організація «Жіноча комісія у справах біженців» (Women’s Refugee Commission).

Читайте також: Юлія Паєвська отримала нагороду «Найхоробріша жінка світу»

Цьогорічними лауреатками премії стали директорка представництва HealthRight International («Право на здоров’я») в Україні, виконавча директорка МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» Галина Скіпальська, виконавча директорка Центру розвитку навичок афганських жінок (AWSDC) і президентка правління Мережі афганських жінок (AWN) Махбуба Серадж, національна ініціатива Welcome.US, спрямована на те, щоб допомагати всім, хто шукає притулку у США; а також амбасадорка США в ООН Лінда Томас-Грінфілд.

«Мені неймовірно приємно, що міжнародні партнери нашої організації відзначили ті ініціативи та підходи, які ми у «Право на здоров’я» впровадили під час війни для подолання нових викликів, що постали перед українками та українцями. Пишаюся роботою своєї великої команди і вдячна кожному за те, що попри всі перешкоди ми робимо щодня. Ця нагорода – наша спільна заслуга і досягнення!» написала Галина Скіпальська у фейсбуку.

Хто така Галина Скіпальська?

Галина Скіпальська із відзнакою «Голоси хоробрості»

Із 2008 року Галина Скіпальська веде громадську діяльність для захисту прав та покращення якості життя дівчат, жінок і дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах через насильство, війну, безпритульність, бідність. Вона також працює над розбудовою спеціалізованих послуг у сфері протидії гендерно зумовленому, зокрема домашньому, насильству, адвокацією доступу до соціальних та медичних послуг для сімей і жінок у громадах.

Читайте також: Чотири українки отримали відзнаку Гілларі Клінтон

Із початком повномасштабної війни в Україні правозахисниця адаптувала моделі послуг до потреб внутрішньо переміщених жінок та дітей, постраждалих від гендерно зумовленого та сексуального насильства, пов’язаного з війною, та військових, постраждалих від катувань. У 2022 році очолювані Галиною Скіпальською організації надали комплексні соціальні, психологічні та гуманітарні послуги, а також притулок понад 400 тисячам українських жінок і дітей, які постраждали від війни.