Головна Статті На ВВС Джасінду Ардерн запитали, чи планує вона запропонувати шлюб своєму партнерові

На ВВС Джасінду Ардерн запитали, чи планує вона запропонувати шлюб своєму партнерові

0
740

Прем’єр-міністерку Нової Зеландії під час інтерв’ю на ВВС запитали, чи має вона в планах запропонувати шлюб своєму партнерові Кларку Гейфорду і чи не суперечить це її феміністичним переконанням.

Як пише The Guardian, «брови новозеландців поповзли вгору» від такого запитання.

Читайте також: Джасінда Ардерн та світова джасіндоманія

У Британії Ардерн зустрічалася з прем’єр-міністеркою Терезою Мей і тепер вирушає до Швейцарії для участі у світовому економічному форумі в Давосі.

Під час розлогого інтерв’ю ведуча Вікторія Дербішир розпитувала Ардерн про її сподівання щодо майбутньої торговельної угоди з Великою Британією після Brexit, про вбивство у Новій Зеландії британської мандрівниці Грейс Міллан та мінливий світовий порядок.

Читайте також: Дочка Джасінди Ардерн стала першим немовлям, яке відвідало Генасамблею ООН

Завершуючи інтерв’ю, Дербішир запитала Ардерн, чи має вона у планах зробити пропозицію своєму партнерові Кларку Гейфорду, який є батьком їхньої дитини.

Прем’єр-міністерка голосно засміялася від незручного запитання і відповіла: «Ні, я не робитиму пропозицію».

– Ви феміністка? – спитала Дербішир.

– Абсолютно, я абсолютно феміністка, – відповіла Ардерн. – Але ні, я хочу, щоб він помучився з приводу того, як зробити мені пропозицію, я не збираюся знімати його з гачка.

Читайте також: Нащо потрібна гендерна рівність у політиці? Пояснюють Джастін Трюдо та Джасінда Ардерн

Ардерн також розпитували, як вона балансує між керуванням країною і материнством, і чи відчуває вона «провину» щодо цього балансування.

Ардерн відповіла, що часом це боротьба, але це також важливий досвід для неї – відчути те, що відчували жінки повсякчас, балансуючи між роботою і сім’єю.

50%

Більше публікацій
Більше публікацій Леся Ганжа
Більше публікацій Статті