Головна Статті На Полтавщині створили депутатську групу «За рівні можливості»

На Полтавщині створили депутатську групу «За рівні можливості»

1
500
У Полтавській облраді утворили депутатську групу «За рівні можливості»

У Полтавській обласні раді утворили депутатське об’єднання, яке відстоюватиме рівні права та можливості жінок та чоловіків. Об’єднання депутатів організувалося ще пів року тому, але лише у серпні напрацювали регламент роботи та офіційно зареєстрували групу.

«Півроку тому ми разом з депутатами та депутатками Полтавської обласної ради створили міжфракційне об’єднання, у межах якого вже реалізуємо ініціативи, проєкти, ідеї. Для того, аби мати юридичний статус, отримувати допомогу від наших партнерів – фондів, донорів, які опікуються гендерними питаннями, ми мали створити депутатську групу», – йдеться на фейсбук-сторінці групи.

Очолила групу депутатка облради Юлія Цибульська, секретарем став її колега Олександр Лемешко.

Читайте також: МФО «Рівні можливості» закликає підтримати депутатські групи за гендерну рівність

«Рівні можливості Полтавщини – саме так називається об’єднання депутатів та депутаток, яке буде опікуватись тим, що і так повинно бути в сучасному, розвинутому, цивілізованому суспільстві: рівними можливостями для всіх. Для чоловіків, жінок, дітей, підлітків, людей з інвалідністю.

Ініціюватимемо важливі проєкти, які не «проїдають» бюджетні кошти, а впливають на життя кожного. Які розвивають відносини у громадах, надають можливості, допомагають заробляти гроші.

Спроможні громади – це спроможні люди. Люди, що мають рівний доступ до можливостей та сповна їх використовують», – прокоментувала ідею створення групи Юлія Цибульська.

Нині депутатська група працює над адвокацією можливості для дівчат до вступу та навчання в обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою. Також представники депутатської групи працювали над розробкою кодексу депутатської етики, куди планують вписати норму щодо протидії сексизму та відповідальності депутатів за сексистські та дискримінаційні вислови.

50%

Більше публікацій
Більше публікацій 50%
Більше публікацій Статті