Головна Анонси НДІ оголосив конкурс проєктів для просування інклюзивних політик

НДІ оголосив конкурс проєктів для просування інклюзивних політик

1
2,032

Національний Демократичний Інститут оголосив конкурс проєктів, які активно впроваджуватимуть програми в Україні відповідно до наведених нижче завдань, але не обмежуючись ними:

  • активне залучення представни_ків малопредставлених та вразливих груп до суспільних та політичних процесів;
  • реалізація ініціатив з відновлення та відбудови організаціями громадянського суспільства, що представляють інтереси малопредставлених та вразливих груп, з фокусом на ініціативах, що підвищують стійкість України та соціальну згуртованість;
  • сприяння розробці та просуванню інклюзивних політик на національному рівні. Забезпечення врахування потреб і прав усіх громадян, зокрема малопредставлених і вразливих груп, у процесах формування політик та їх імплементації;
  • сприяння налагодженню діалогу з політичними партіями, місцевими та національними органами влади для просування інклюзивних політик;
  • сприяння солідарності та взаємопідтримці між усіма верствами суспільства через просвітництво, кампанії з підвищення обізнаності та/або громадські ініціативи. Підвищення обізнаності зацікавлених сторін щодо викликів, з якими стикаються малопредставлені та вразливі групи, та спільна робота над подоланням цих викликів;

Тривалість одного субгранту — 12 місяців.

Цільові групи та бенефіціари:

Основними цільовими групами НДІ є громадяни України, зокрема, але не виключно, ветерани та ветеранки, особи з інвалідністю, внутрішньо переміщені особи, жінки, молодь, біженці, які проживають за кордоном, ЛГБТК+ люди, особи, які зазнають множинної вразливості.

Основними бенефіціарами НДІ є представники зазначених вище цільових груп, які беруть активну участь у заходах та ініціативах програми, організації громадянського суспільства, що представляють інтереси вразливих та недостатньо представлених груп, а також українське суспільство в цілому, позитивним результатом для якого буде посилення соціальної згуртованості та впровадження інклюзивних політик.

Вимоги до кандидаток та кандидатів:

  1. Заявники повинні бути юридично зареєстровані в Україні та мати дійсні документи, що підтверджують їхній статус неприбуткових організацій або суб’єктів громадянського суспільства.
  2. Заявники повинні продемонструвати зацікавленість у реалізації проєктів або ініціатив, спрямованих на задоволення потреб і захист прав вразливих і малопредставлених груп населення, зокрема в контексті воєнного та повоєнного відновлення та соціальної інтеграції.
  3. Запропоновані проєкти повинні відповідати цілям і завданням, викладеним тут, з акцентом на просуванні інклюзивних реформ, політичних процесів, відновлення та залучення цільових груп, таких як ветерани, люди з інвалідністю, внутрішньо переміщені люди, жінки, молодь, біженці, ЛГБТК+ спільноти та особи, які стикаються з множинною вразливістю.
  4. Заявники повинні продемонструвати організаційну спроможність та експертизу, необхідні для ефективного впровадження та управління запропонованим проєктом, включаючи відповідні технічні навички, досвід у сфері адвокації, залучення громадськості та управління проєктами
  5. Заявники повинні продемонструвати фінансову прозорість та підзвітність, включаючи спроможність відповідально управляти грантовими коштами та надавати точну фінансову звітність відповідно до вимог.

Потрібно подати документи, щоб проєктна заявка була розглянута. Будь ласка, зверніть увагу, що треба використовувати шаблони, надані НДІ та заповнювати їх українською мовою. Документи можна переглянути на сайті, у кінці сторінки, де додатки.

Бюджет грантової підтримки в межах цього конкурсу становить від $50 000 до $75 000 для однієї організації на строк до 12 місяців.

Дедлайн подання заявок: 7 липня 2024 року.

Очікувана дата повідомлення відібраних організацій від НДІ: 15 липня 2024 року

Більше публікацій
Більше публікацій 50%
Більше публікацій Анонси